Ayo ketahui adanya peta jalan untuk menuju kelestarian bursa saham fbs malaysia

Untuk membina asas yang telah dibina sejak lebih dari satu tahun kebelakangan ini, Bursa Saham fbs malaysia  telah mengembangkan Peta Jalan Keberlanjutan terhadap tahun sebelumnya  untuk mendorong prestasi merentasi bidang keutamaan kelestarian Bursa Saham Malaysia untuk melakukan dengan tahapan tahunan yang berikutnya.

fbs malaysia

Dengan fokus terhadap lima strategi, Peta Jalan sediakan satu set objektif yang sadar untuk kami mengukur, mengesan dan melaporkan kemajuan kita. Ini juga memperincikan langkah-langkah yang kami lalui untuk jadi pertukaran utama mengenai kelestarian di ASEAN lewat 24 inisiatif utama, masing-masing bersama konsep pelaksanaan.

Dua pemboleh utama untuk Peta Jalan Kelestarian adalah:

Komunikasi dalaman dan luaran untuk menaikkan kesedaran dan pendidikan.

Pembangunan keupayaan di seluruh Bursa Saham fbs malaysia dan melakukan dengan menggunakan ekosistem  terhadap pasaran dengan menggunakan modal untuk  melakukan agar bisa mendorong perubahan didalam saham tersebut.

Setiap melakukan dengan adanya langkah yang saling berkaitan, yang akan menangani lebih dari satu Bidang Keutamaan dan Masalah Bahan yang telah Bursa Saham fbs malaysia kenal pasti.

Menyokong Matlamat Pembangunan Lestari

Matlamat Pembangunan Lestari (SDGs) adalah ‘rangka tindakan untuk meraih era depan yang lebih baik dan lestari untuk semua’, menangani keutamaan paling mendesak di dunia yang memerlukan tindakan dan penyelesaian langsung terhadap tahun 2030 yang akan datang. Mereka dipersetujui oleh 193 bagian Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) memperlihatkan terhadap Sidang Kemuncak PBB yang bersejarah terhadap tahun sebelumnya tersebut.

Untuk meraih matlamat ini  yang akan memerlukan dengan adanya pelaburan di dalam untuk  penyelesaian  yang baru dan  akan bekerja di dalam perkongsian di seluruh sektor awam, sektor swasta dan masyarakat awam. Untuk pasaran kewangan, SDG memperlihatkan risiko dan peluang.

Merenungkan yang tedapat didalam  fungsi kami untuk beroperasi, yang mengatur, dan akan  merubah dan  akan menaikkan didalam  pasaran modal fbs malaysia, dan kami telah memfokuskan yang ada didalam sebuah usaha kami dengan terhadap SDGs  yang di mana kami mampu akan  beri tambahan dengan melakukan sumbangan terbesar untuk pembangunan lestari.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *